Ads Top

Grootverbruikers van elektriciteit in Noord-Brabant en Limburg kunnen vanaf nu weer worden aangesloten

Het hoogspanningsnet in Noord-Brabant en Limburg kan vanaf december door het toepassen van congestiemanagement (spitsmijden) intensiever worden benut. Er komt ongeveer 1700 megawatt aan extra ruimte beschikbaar, vergelijkbaar met 9 keer het vermogen van de stad Den Bosch of 10 keer de stad Maastricht.

Daarnaast kan een aantal wind- en zonneparken worden aangesloten. Dat zijn de conclusies van een onderzoek dat de landelijke netbeheerder TenneT de afgelopen maanden heeft uitgevoerd.

In Limburg en Noord-Brabant was in juni een voorlopige pauze ingelast voor nieuwe bedrijven die om een aansluiting vroegen op het elektriciteitsnet, zowel voor grootschalige afname als opwek van elektriciteit. Ook verzoeken van bestaande bedrijven die hun aansluiting wilden verzwaren voor hun verduurzamingsplannen, konden niet meteen worden gehonoreerd.

Het hoogspanningsnet in beide provincies bereikte de grenzen van de aanwezige capaciteit. Dit wordt veroorzaakt door een grote toename aan aanvragen van de industriële partijen om te elektrificeren, initiatiefnemers van batterijen en producenten van duurzame energie. Daarbij is er ook sprake van een groei van het aantal laadpalen en warmtepompen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.