Ads Top

Eerste zonnepaneel gelegd voor zonneparken Pesse en Fluitenberg

Jeffrey Janssen van PowerField en Mark van Rij van Chint Solar hebben samen met grondeigenaren symbolisch het eerste zonnepaneel gelegd voor Zonnepark Fluitenberg en Zonnepark Pesse. De bouw van beide zonneparken in de gemeente Hoogeveen gaat daarmee een volgende fase in.

De plannen voor beide zonneprojecten werden door PowerField geïnitieerd en ontwikkeld. Chint Solar nam daarna de financiering en realisatie als hoofdaannemer op zich. De bouw van de zonneparken startte in augustus.

Met het leggen van het eerste paneel wordt het startschot gegeven voor de volgende stap: het installeren van in totaal meer dan 100.000 zonnepanelen. Ook grondeigenaren Jan en Lennard Schepers waren bij de aanvang van de bouw aanwezig. De verwachting is dat de bouw van de zonneparken voor het eind van het jaar wordt afgerond, waarna ze worden aangesloten op het elektriciteitsnet.

Zonnepark Fluitenberg wordt gerealiseerd ten noordwesten van het gelijknamige Drentse dorp. De 33,5 MWp zonneweide zal circa 11.000 huishoudens voorzien van groene stroom. Er worden 61.000 zonnepanelen op het terrein geplaatst.

Zonnepark Pesse wordt gebouwd op een bijna 25 hectare groot terrein. 58.000 zonnepanelen, met een geïnstalleerd vermogen van 32,1 megawattpiek (MWp), kunnen jaarlijks ongeveer 10.000 huishoudens van duurzame energie voorzien.

De landschappelijke inpassing van beide zonneparken verschilt en is gebaseerd op kenmerken van het omliggende landschap en wensen vanuit de omgeving. In Pesse worden natuurstroken aangelegd aan de noord- en westzijde, en een haag aan de zuidzijde. In Fluitenberg wordt een losse haag rondom het zonnepark aangeplant om de panelen aan het zicht te onttrekken.

1 opmerking:

  1. Bijzonder jammer alleen dat beide parken met een aansluitkabel van maar liefst 53 km in Groningen (!) worden aangesloten. De aansluitkabel doorsnijdt de volledige provincie. Bizarre ontwikkeling.

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.