Ads Top

Energieverbruik van de stad Charleroi flink verminderd dankzij RenoWatt en Luminus Solutions

Vorige week is het energieprestatiecontract van de stad Charleroi ondertekend in aanwezigheid van Philippe Henry, viceminister-president van Wallonië en Waals minister van Klimaat en Energie, Paul Magnette, burgemeester van Charleroi, Xavier Desgain, schepen van Gebouwen en Energie, Olivier Bouchat, ondervoorzitter van de Waalse gewestelijke investeringsmaatschappij SRIW, en Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus.

Dankzij deze overheidsopdracht, uitgeschreven door de aankoopcentrale RenoWatt, zal de stad iets meer dan 50 procent op haar energie-uitgaven kunnen besparen en de CO2-uitstoot van 16 gebouwen drastisch kunnen verlagen.

Luminus Solutions zal voor de werkzaamheden uitsluitend een beroep doen op lokale bedrijven. Vier lokale partners hebben Luminus Solutions actief bijgestaan tijdens de ontwikkeling van het project, namelijk de intercommunale IGRETEC en Réservoir A (architecten), BEMAT en Duchêne (algemene bouwondernemingen). Die partners zullen ook een zeer belangrijke rol spelen bij de uitvoering van de werken. Daarnaast zullen iets meer dan 26.000 uren worden voorzien voor opleiding of sociale-economiebedrijven.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.