Ads Top

Nederlandse laadpaalexpertise naar Californië

Laden van elektrische auto’s moet makkelijker, slimmer en veiliger. Met dat doel tekeden staatssecretaris Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) en Garcia Gonzalez (minister van het California milieuagentschap)  deze week een overeenkomst.

Nederlandse en Californische experts gaan samen aan de slag voor betere regelgeving en betere inzet van nieuwe techniek. Dat is nodig om ervoor te zorgen dat uiterlijk in 2035 alle nieuwe auto’s elektrisch zijn, zowel in Europa als in Californië.

Nederland en Californië hebben beiden een groot innovatief testcentrum voor laadtechnieken, waar de laatste technieken op gebied van snelladen, slim laden en cyberbeveiliging worden ontwikkeld en getest. Experts van het ElaadNL en de California Energy Commission gaan samen testen en vanuit hun praktijkervaring de overheid in Nederland, Amerika en Europa adviseren over nieuwe wet- en regelgeving op gebied van cybersecurity, gebruiksgemak en veiligheidseisen. De eerste bijeenkomst staan gepland voor komende voorjaar.

Concreet willen Nederland en Californië dat aanbieders van laadpalen overal ter wereld open standaarden hanteren. Iedereen moet gemakkelijk bij elke laadpaal terecht kunnen met zijn eigen betaalpas, zonder eerst een apart abonnement af te sluiten. Dat geeft meer zekerheid en gemak voor elektrische rijders, bijvoorbeeld bij een buitenlandse vakantie. Het betekent ook dat bedrijven die laadpalen aanbieden makkelijker hun producten in het buitenland kunnen verkopen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.