Ads Top

ACM wil boetes uitdelen aan energiebedrijven

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat de tariefverhogingen van enkele energiebedrijven onderzoeken. Zij kondigden prijswijzigingen aan per 1 oktober, maar waren daar te laat mee.

Volgens de energiebedrijven is een dergelijke tariefverhoging  afgedekt in de algemene voorwaarden.

Als blijkt dat de energiebedrijven niet de wettelijke termijn van dertig dagen hebben gehanteerd voor het inlichten van klanten, volgt een boete, zo laat de toezichthouder weten.

Ook branchevereniging Energie-Nederland heeft naar eigen zeggen met verbazing kennisgenomen van het standpunt van de ACM over de tariefwijzigingen van energieleveranciers en betreurt de maatschappelijke onrust die hierover is ontstaan. In de wet is vastgelegd dat voor consumenten een opzegtermijn van 30 dagen geldt. Door de ACM wordt deze 30 dagen termijn nu doorgetrokken naar de tariefswijziging, terwijl dat niet in de wet is vastgelegd. Er is dus absoluut geen sprake van wetsovertreding door energieleveranciers, stelt de vereniging.

De VVD en de SP willen dat de leiding van energieleveranciers volgende week naar de Tweede Kamer komt voor tekst en uitleg.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.