Ads Top

Agressieve verkoper van energiecontracten start eigen energiemaatschappij

Een aanbod van energiemaatschappij HEM leek een veehouder goedkoper dan het vaste contract van 1850 euro per maand bij Innova. De medewerker van HEM vertelt echter niet dat de geboden 1800 euro exclusief BTW is, en de tarieven flexibel zijn.

Inmiddels betaalt de veehouder 2700 euro per maand. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar, dus als de boer wil opzeggen krijgt hij een boete van 24.000 euro.

Het wemelt klachten over HEM, zo gaf een woordvoerder van de ACM toe in de uitzending van Radar. Hij wilde niet vertellen of er een onderzoek loopt.

De mensen achter HEM zijn geen onbekenden. Volgens de gegevens van de Kamer van Koophandel heeft het overkoepelende bedrijf Allround Hollands Energie twee eigenaren: Ouail Naamar en Tarik Azaaj. Radar besteedde eerder aandacht aan de agressieve verkooppraktijken van hun bedrijf Global Marketing Bridge (GMB), die voor diverse energiemaatschappijen werkte. Nogal wat energiemaatschappijen hebben de samenwerking met het bedrijf opgezegd.

GMB kon daarna alleen nog de maatschappijen verkopen die met hen bleven werken; oud-werknemers noemden met name maatschappijen als DGB en HollandsStroom. De Belastingdienst deed in juni 2020 een inval bij een vestiging van GMB in Hoofddorp.

Een andere manier waarop HEM klanten verzamelt is de overname van de klanten uit het failliete Allure. Volgens de curator in de zaak van Allure had HEM het hoogste bod en de minste eisen.

Volgens Ties Joosten van Follow the Money wekt HEM zelf geen energie op, maar kopen ze alles in bij Essent. Essent bevestigt dat er een leveringscontract is en laat weten de signalen serieus te nemen en in gesprek te gaan met de betreffende partij.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.