Ads Top

58,5 miljoen voor energietransitie in regio Rijnmond

Vanaf het vierde kwartaal van 2022 kunnen bedrijven, onderwijsinstellingen en maatschappelijke partners in de regio Rijnmond een beroep doen op gelden uit het Just Transition Fund (JTF) Rijnmond. In totaal komt er 58,5 euro miljoen beschikbaar voor bedrijven die werken of bijdragen aan het versnellen van de energietransitie, het vernieuwen van de economie en/of het veerkrachtig maken van de arbeidsmarkt. Geïnteresseerden kunnen op 10 oktober aansluiten bij een voorlichtingsbijeenkomst.

De gemeente Rotterdam en de provincie Zuid-Holland hebben in samenspraak met regionale stakeholders een regionaal transitieplan opgesteld. In het plan zijn de te verwachten regionale effecten benoemd van de klimaatdoelstellingen die de Europese Unie gesteld heeft voor de periode 2030 t/m 2050.

Op 10 oktober organiseert het JTF een voorlichtingsbijeenkomst voor geïnteresseerden. Aanwezigen ontvangen informatie over het programma, de openstellingen en het aanvraagproces. Deze bijeenkomst vindt plaats in Plant One in de Botlek. Aanmelden voor de bijeenkomst in Plant One Botlek Rotterdam.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.