Ads Top

Windsector: Prijsplafond voor duurzame energie remt duurzame ontwikkeling

De Europese Commissie stelt een plafond in voor de prijs van duurzame energie. Maar volgens Jan Vos, voorzitter van NWEA, gooit deze beslissing in de ogen van de windsector de rem op de broodnodige duurzame ontwikkeling.

De problemen die door de fossiele sector zijn veroorzaakt moeten niet door de hernieuwbare sector worden opgelost. De windsector wil zoveel en zo snel mogelijk investeren in een duurzaam energiesysteem. Juist nu meer dan ooit.

Een prijsplafond zal de markt instabiel maken en daarmee mogelijkerwijs zelfs een rem op de ontwikkelingen zetten. NWEA ziet als eerste voordehandliggende oplossing het loskoppelen van de prijzen tussen hernieuwbare en fossiele energie.

De windsector is zich zeer bewust van de noodzaak voor de overheid om energiearmoede bij gezinnen en bedrijven als gevolg van de zeer sterk gestegen marktprijzen voor energie te bestrijden. De leden van de Nederlandse WindEnergie Associatie (NWEA) hebben een intrinsieke motivatie om mee te denken over oplossingen en werken dagelijks aan het duurzaam ombouwen van het energiesysteem.

Als alle energie met wind en zon opgewekt zou worden, dan zou niemand last hebben van deze hoge elektriciteitsprijzen. Die wetenschap helpt ons op de korte termijn natuurlijk niet, maar het is wel belangrijk om te zorgen dat we zo snel mogelijk overstappen op een volledig duurzaam energiesysteem. Daarvoor is het nodig dat er een stabiel investeringsklimaat is en blijft voor windenergie en andere duurzame bronnen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.