Ads Top

Branden na kortsluiting Flevoland

Kortsluiting in het hoogspanningsnet tussen Lelystad en Dronten heeft vrijdag voor meerdere branden, een grote stroomstoring en een enorme verkeerschaos gezorgd.

Branden ontstonden in het verdeelstation van Dronten en in meerdere transformatorstations.

De schade is een gevolg van het incident bij netbeheerder TenneT. Een kortsluiting in het systeem om 15:05 uur kon door technisch falen van een component in het veiligheidssysteem niet snel worden gestopt, waardoor de verbinding overbelast en oververhit raakte.

De stroomstoring die ontstond was binnen een uur door TenneT in samenwerking met met de regionale netbeheerder Liander weer hersteld.

Er rijden het hele weekend geen treinen. Een hoogspanningskabel van netbeheerder TenneT is vrijdag 2 september rond 15.00 uur op de bovenleiding beland in de buurt van Swifterbant.

Het incident heeft ervoor gezorgd dat er in korte tijd een enorme hoeveelheid stroom door de systemen is gegaan. Hierdoor zijn kabels en schakelaars doorgebrand. In zowel een onderstation als schakelstation is er veel schade aan apparatuur, meldt ProRail.

Eén trein is gestrand als gevolg van de stroomproblemen. Deze trein is door incidentenbestrijders van ProRail geëvacueerd, waarna de 350 reizigers hun reis met de bus voortgezet hebben.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.