Ads Top

Ennatuurlijk investeert verder in aardwarmte door overname van ECW Geoholding

Ennatuurlijk kondigt de overname van ECW Geoholding aan en zet naar eigen zeggen fors in op het verder verduurzamen van warmtenetten in Nederland door middel van aardwarmte (geothermie).

ECW Geoholding noemt zich koploper op het gebied van aardwarmte in Nederland. Door ECW Geoholding over te nemen, zet Ennatuurlijk een flinke stap richting het realiseren van haar ambitie om aardwarmte op meer plekken in Nederland in te zetten als duurzame energiebron.

Aardwarmte is duurzame warmte uit diepere aardlagen en biedt enorme potentie als duurzame energiebron. Met een goede aardwarmtebron kunnen al snel 10.000 woningen van het gas af. Ook voor de glastuinbouw kan aardwarmte veel van het huidige aardgasverbruik vervangen. Daarvoor is de juiste kennis en kunde nodig. Daarom is Ennatuurlijk op zoek gegaan naar


Ennatuurlijk en ECW Geoholding B.V. hebben op 19 september 2022 de voorlopige koopovereenkomst getekend voor de overname van de aandelen, activiteiten en medewerkers van ECW Geoholding B.V. De medewerkers van ECW Netwerk B.V., voor de geoactiviteiten, en enkele staffunctionarissen komen in dienst van ECW Geoholding B.V. Na de overname zal de eerste prioriteit zijn om ECW Geoholding B.V. als zelfstandige organisatie te laten opereren met een sterke focus op haar bestaande projecten en ontwikkelingen. Later volgt mogelijk een verdere integratie waarbij aardwarmteplannen van Ennatuurlijk en ECW Geoholding B.V. meer verweven worden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.