Ads Top

Neptune Energy sluit groot ontmantelingscontract voor putten op Nederlandse en Britse Noordzee

 

Neptune Energy heeft een contract afgesloten met Well-Safe Solutions ter waarde van 30 miljoen dollar voor de veilige ontmanteling van meer dan twintig putten in acht Nederlandse en Britse gasvelden op de Noordzee.
 

Het is de eerste keer dat zo’n opdracht voor meerdere putten in meer dan één land door Neptune aan een enkele Rig-operator wordt gegeven. Hierdoor kan het ontmantelen sneller en kostenefficiënter worden uitgevoerd.
 
De speciale Well Safe protector jack-up rig van Well-Safe Solutions zal tenminste vier onderzeese en zeventien platformputten in de Nederlandse en Britse wateren veilig afsluiten en abandonneren.
 
De ‘Well Safe Protector’ jack-up rig begint in het eerste kwartaal van 2023. Dan staan direct zowel de Nederlandse en Britse putten op de planning, zoals D18A-A, G14-B, K12-S2, L10-S2 en K9C-A in Nederland en de Minke- en Orca-velden in het Britse deel van de Noordzee, waar Neptune operator van is.
 
Neptune heeft de optie om het één-jarige contract met nog eens twee jaar te verlengen, via acht verlengingen van drie maanden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.