Ads Top

Rabobank biedt klanten inzicht in eigen energieverbruik

Klanten van Rabobank kunnen via de Rabo App gebruik maken van Energie Inzicht. Hiermee krijgen klanten inzicht in hun energieverbruik. Deze app staat in verbinding met de slimme meter en geeft niet alleen aan wat een huishouden verbruikt, maar ook waar het aan verbruikt wordt.

Energie Inzicht is een functionaliteit binnen de Rabo App en staat, als hiervoor toestemming is gegeven, in verbinding met je slimme meter. Het geeft niet alleen inzicht in je huidige verbruik, maar biedt ook tips, opgesteld in samenwerking met Milieu Centraal, om te besparen.  
 
Een kleine vijftienduizend klanten kunnen de aop nu al gebruiken. Het streven is om de functionaliteit in het begin van volgend jaar voor alle particulieren klanten beschikbaar te maken.   

Het inzicht is onafhankelijk van de energieleverancier en laat niet alleen zien hoeveel energie een huishouden verbruikt, maar ook waaraan het verbruikt wordt. Je hoeft hier geen aparte apparaten voor aan te schaffen, een slimme meter is voldoende.

Rabobank heeft Energie Inzicht ontwikkeld samen met partner Net2Grid. Net2Grid zorgt voor de koppeling met het netwerk van de netbeheerders en levert de technologie om de meterstanden te vertalen naar gecategoriseerde energie-inzichten.   
 
Het gebruik van de functionaliteit is geheel vrijblijvend. Klanten kunnen zich hier aanmelden. Om Energie Inzicht te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om aanvullende informatie aan te leveren, zoals informatie over de woning.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.