Ads Top

Action neemt 12.700 zonnepanelen in gebruik op bedrijventerrein Zwaagdijk

Het zonnedak op het distributiecentrum van Action in Zwaagdijk-Oost is officieel in gebruik genomen. Action-CEO Hajir Hajji verrichte de opening samen met gedeputeerde Edward Stigter.

Het zonnedak bestaat uit bijna 13.000 panelen. Het dak kan voorzien in 85% van de energiebehoefte van het distributiecentrum en het hoofdkantoor en betekent een grote stap dichter bij CO2-neutraliteit.

De verduurzaming van bedrijventerreinen is een actueel onderwerp, waarbij samenwerking en kennisdeling van belang zijn. De ingebruikname van het zonnedak vormde dan ook de aftrap van een duurzaamheidsbijeenkomst voor ondernemers op bedrijventerrein WFO in Zwaagdijk.

Action investeert in verduurzaming van alle huidige en toekomstige distributiecentra in Europa. Het eerste distributiecentrum van Action in Zwaagdijk-Oost is gedurende de afgelopen jaren al aangepast op het gebied van efficiënte verwarming en ledverlichting van de 104.000 vierkante meter die het centrum beslaat. Daar werd eerder al groene stroom voor gebruikt, en vanaf nu wekken de zonnepanelen deze grotendeels op. Een volgende stap die hierbij onderzocht wordt, is de lokale opslag van opgewekte energie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.