Ads Top

Snikheet - een voorstelling over de energiestransitie

Theatergroep Parels voor de Zwijnen speelt SNIKHEET over de energietransitie en energie-armoede in Amsterdam Noord.

Noord wil zo snel mogelijk ‘van het gas’ af. Daar hebben de bewoners wel wat over te zeggen! Via verhitte discussies, ontroerende hartenkreten en indrukwekkende levensverhalen leren we een aantal Noorderlingen kennen: opstandige bewoners uit de volkswijken, een idealistische nieuwkomer van een groene eco-wijk, gedreven klimaatactivisten en ambitieuze bestuurders. En krijgen we mee hoe verschillend zij geraakt worden door de klimaatverandering en de energiecrisis.

Het belooft opnieuw een meeslepende optelsom te worden van rauwe, documentaire bekentenissen en met sjeu gespeelde fictieve scènes. Met een lach en een traan vertelt SNIKHEET over ‘isolatie-armoede’, over de kloof tussen welgestelde Noordbewoners en zij die elke cent moeten omdraaien, over de koude winters van vroeger, klimaatzorgen en Groene Daken van Hoop.

Er wordt gespeeld op drie locaties in Noord. We nodigen jullie van harte uit om dit nieuwe spektakel van Parels voor de Zwijnen te komen meemaken.

De try-outs zijn vanaf 4 oktober, de première is op vrijdag 14 oktober in het wijkgebouw het Antoniushuis in Amsterdam Noord. Daarna speelt SNIKHEET t/m 30 oktober in ’t Zonnehuis en de Modestraat.
Hieronder meer informatie over de voorstelling, data en locaties.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.