Ads Top

Nog geen akkoord over energierekening

Het overleg over de stijgende energieprijzen heeft zondag nog geen akkoord opgeleverd. Aan het einde van de middag is het overleg gestopt. Maandag wordt er verder onderhandeld.

Men wil het eens zien te worden over een prijsplafond op basis van het verbruik van energie. Ook komt er een noodfonds voor mensen die hun rekening niet meer kunnen betalen. De partijen bespreken nu hoe dat zal moeten worden ingevuld.

Andere opties waarover deze week in Den Haag werd gesproken, zijn een verdere verlaging van de energiebelasting en extra toeslag voor mensen met een laag inkomen.

ABN Amro constateert dat de maandelijkse energierekening nog maar beperkt is opgelopen. De helft van de gezinnen kreeg dit jaar zelfs geld terug op de jaarafrekening. 'Zet alles klaar om het uit te voeren, maar wacht tot het nodig is. Anders loopt de inflatie nóg verder op,' zegt de bank.

ABN schat dat niet meer dan 1,5 tot 2 procent een voorschot moet betalen dat meer dan 150 procent is gestegen. 'We zien bij een grote groep ook het omgekeerde: Ruim een derde van de huishoudens betaalt nu een maandbedrag dat láger is dan vorig jaar augustus.'

 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.