Ads Top

Grote tegenslag voor Delfts Solar Team

Het Brunel Solar Team staat morgen aan de startlijn van de Sasol Solar Challenge zonder hun innovatieve motor. De nieuwe motor was het geheime wapen waar de studenten uit Delft het hele jaar aan gewerkt hebben en wat ervoor moest zorgen dat het team na drie jaar de toppositie weer kon terugpakken.

Helaas blijkt de motor nog onvoldoende betrouwbaar, waardoor het team aanstaande vrijdag met een oude elektro motor meedoet aan de challenge. Winnen van de grote concurrent, het Belgische team dat het Brunel Solar Team de laatste twee races versloeg, zal met de oude motor een grote uitdaging worden.  

Het ontwikkelproces heeft vertraging opgelopen, waardoor de geplande tests voor de motor niet voltooid konden worden. Deze zijn essentieel om betrouwbaarheid te garanderen tijdens de 8 daagse uitputtende race in Zuid-Afrika. Nu deze troef wegvalt, zorgt dit voor veel onzekerheid bij het team.

Het Brunel Solar Team bestaat uit een groep enthousiaste studenten van de TU Delft. Zij ontwerpen en bouwen een raceauto op zonne-energie om deel te nemen aan zonneraces wereldwijd en zo de wereld te inspireren op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Het team werd 20 jaar lang gesponsord door Vattenfall, voorheen Nuon. Vanaf 2022 is Brunel hoofdsponsor van het team. Met hun zonneauto de Nuna 11s zal het team dit jaar deelnemen aan de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.