Ads Top

DeWarmte breidt duurzaam assortiment uit met all-electric ready hybride warmtepomp

DeWarmte, een scale-up uit Delft, kondigt een assortimentsuitbreiding aan. Het bedrijf dat in 2019 is opgericht door twee oud-studenten van de TU Delft, hoopt hiermee een stap dichterbij haar einddoel te komen: ‘Duurzame warmte voor iedereen’.

Naast de HeatCycle, een slimme warmtepomp om warmte terug te winnen uit afvalwater, biedt het bedrijf vanaf nu ook een eigen hybride warmtepomp aan, ‘DeWarmte Pomp AO’.

Een all-electric ready, hybride lucht-water warmtepomp zou moeten leiden tot een gemiddelde gasbesparing van 70 procent in een huishouden.

Het nieuw product, de Pomp AO, bestaat enkel uit een buitenunit die in de tuin of op een plat dak van een woning kan komen te staan of aan de buitengevel kan worden gemonteerd. Vervolgens wordt hij aangesloten op het dichtstbijzijnde radiatorcircuit, zodat het leidingwerk dat getrokken moet worden beperkt blijft. Ook plaatst het bedrijf een luxe en super slim regelsysteem inclusief monitoring zodat er vanaf afstand ook updates kunnen worden uitgevoerd.

DeWarmte is bekend geworden met het concept ‘circulaire warmte’. Oprichters Sander Wapperom en Auke de Vries hebben een duurzame oplossing ontwikkeld om warmte uit de afvoer terug te kunnen leveren aan de woning, voor zowel tapwater als verwarming. Hierbij keken ze naar verloren warmte die niet benut werd. De gemiddelde temperatuur van het afvalwater in een woning ligt rond de 27 °C. Dit komt bijvoorbeeld door de douche, vaatwasser en wasmachine.

Uit deze verliezen is de HeatCycle geboren: een duurzame oplossing waarmee de verloren warmte uit het afvalwater wordt onttrokken en weer terug naar de woning gaat. Hiervan zijn inmiddels de eerste 100 geïnstalleerd bij klanten, het bedrijf heeft hiermee veel ervaring opgedaan en productverbeteringen doorgevoerd.

Het nieuw product, de Pomp AO, bestaat enkel uit een buitenunit die in de tuin of op een plat dak van een woning kan komen te staan of aan de buitengevel kan worden gemonteerd. Vervolgens wordt hij aangesloten op het dichtstbijzijnde radiatorcircuit, zodat het leidingwerk dat getrokken moet worden beperkt blijft. Ook plaatst het bedrijf een luxe en super slim regelsysteem inclusief monitoring zodat er vanaf afstand ook updates kunnen worden uitgevoerd. Uit de buitenlucht onttrekt de ‘Pomp’ de warmte en deze kan daarna gebruikt worden voor de verwarming van een huis.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.