Ads Top

Wocozon passeert grens van 25 miljoen aan funding

Wocozon, een stichting die zonnepanelen verzorgt voor woningcorporaties en haar huurders, is de grens gepasseerd van EUR 25 miljoen aan funding.

Wocozon zorgt inmiddels voor 12 woningcorporaties in 6 provincies dat hun huurders volop en op een laagdrempelige manier kunnen profiteren van zonnestroom. Dit proces kan volledig door Wocozon worden gefinancierd als ook dat zij het totale proces van bewonersbenadering, installatie, monitoring en beheer begeleidt, zonder de financiering.

Wocozon rolt haar zonnepanelen in verschillende provincies vlot door Nederland uit in een tempo van 3.000 huurwoningen per jaar. Dit tempo gaat snel omhoog en komt ook tegemoet aan de ambities in het regeerakkoord om te komen tot een betere betaalbaarheid en duurzaamheid.
Wocozon betrekt haar financiering van diverse partijen waaronder BNG-Bank, Provinciale energiefondsen, Meewind en crowdfunding.

Naar verwachting zal voor het einde van 2017 de grens van 30 miljoen aan funding worden gepasseerd, daar de eerste financieringstranches voor bepaalde regio’s al weer vol zijn. Tevens zijn er principe afspraken gemaakt met financiers om dit bedrag te vervijfvoudigen voor een nog duurzamere toekomst.

Stichting Wocozon heeft als enige maatschappelijke ESCo in Nederland de unieke regeling dat bewoners van corporaties alleen betalen voor opgewekte kWh.

Aangezien bewoners geen risico lopen, de corporaties het bestuur van de Stichting benoemen en omdat de processen van Wocozon volledig zijn afgestemd op zonnepanelen voor huurders is Wocozon de logische partner voor een woningcorporatie met een duurzaamheidsambitie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.