Ads Top

Solar Team Eindhoven halverwege race koploper in klassement in World Solar Challenge

(Foto: Bart van Overbeeke)
Dag drie van de Bridgestone World Solar Challenge zit erop, en daarmee is de eerste helft van de route afgelegd. Op dit moment gaat het team van de TU/e, Solar Team Eindhoven, aan kop in de Cruiser Class. Dat is te danken aan het rijden van 1.500 kilometer met vijf personen en een zeer efficiënt energieverbruik. Dat levert in het klassement namelijk de meeste punten op.

Het team wist gisteren zelfs een tijd lang met zo’n 70 km/uur te rijden alleen op de energie van de zonnepanelen, dus zonder energie uit de batterij te verbruiken. Dat betekent dat de auto een tijdlang energie-positief reed.

Het Eindhovense team bereikte vandaag Alice Springs, wat op circa 1.500 kilometer ligt, om 15:10 uur lokale tijd, toen het bij ons nog diep in de nacht was. Bijzonder aan de eerste helft van de 3.000 kilometer lange race is dat het team die reed met een volledige bezette zonneauto; met vijf teamleden aan boord.

Hoewel het Duitse team Bochum veel snelheid maakt, wisselt het de koppositie veelal met het Eindhovense team. Bochum rijdt weliswaar hard, maar met minder personen. De andere geduchte concurrent, SunSwift, lijkt te kampen met technische problemen.

Hoewel de weersomstandigheden tijdens de eerste helft prima waren en het Solar Team Eindhoven een serieuze voorsprong heeft, is de wedstrijd nog zeker niet gereden. De etappe van Alice Springs tot aan Coober Pedy is een cruciaal stuk, met naar verwachting donkere wolken. Het deels wegvallen van de zonne-energie, door het wolkendek, maakt de komende 24 uur dan ook extra spannend.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.