Ads Top

Hoofdkantoor Greenchoice bereikt energielabel A

Eerder dit jaar verhuisde Greenchoice naar het voormalig bouwcentrum (Square) in hartje Rotterdam. Dit monumentale pand had energielabel F en stelde de duurzame energieleverancier voor de uitdaging het onderkomen zo energiezuinig mogelijk te maken. Met de oplevering van 160 zonnepanelen op het dak van het pand is deze maand energielabel A toegekend.

Uitgangspunt bij het verduurzamen was het zo goed mogelijk isoleren van het pand om energieverlies tot een minimum te beperken. LED-verlichting, aanpassingen aan de luchtbehandelingsinstallatie en daglicht- en aanwezigheidsensoren op het gebouwbeheersysteem hielpen het pand verder te verduurzamen. De laatste stap om energielabel A te bereiken, waren de zonnepanelen op het dak.

De gemeente Rotterdam eiste dat het ontwerp van het zonnestroomsysteem op het monumentale pand esthetisch verantwoord zou zijn. Met die opdracht ging KiesZon, dochteronderneming van Greenchoice, aan het werk en zorgde voor een vindingrijk ontwerp dat door de gemeente werd goedgekeurd. De 160 zonnepanelen, goed voor ruim 40.000 kWh op jaarbasis, werden gelegd in een zogeheten oost-west opstelling, wat zorgt voor een meer gesloten geheel en een prettigere aanblik vanuit de omliggende gebouwen.

Greenchoice is trots op het bereikte energielabel. Evert den Boer, CEO: “We hebben de ambitie om energie zo dicht mogelijk bij de klant brengen, zodat die er zelf mee aan de slag gaat. We roepen consumenten op om hun eigen groene stroom op te wekken en energie te besparen. Natuurlijk moeten we dan zelf de daad bij het woord voegen. We laten zien dat het kán en daar ben ik trots op.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.