Ads Top

Autarco introduceert als eerste een verzekerde kWh garantie op de prestatie van zonne-energie systemen

Het Eindhovense bedrijf Autarco introduceert als eerste een kWh (kilowattuur) garantie, gedekt door een gerenommeerde verzekeraar, Lloyd's of London. Autarco kan zo'n verzekerde kWh garantie aanbieden doordat zij een totaaloplossing bieden bestaande uit alle materialen maar ook ontwerpsoftware en monitoring en daardoor alle onzekerheden dekt. De bekende internationale specialist in verzekeringen Lloyd’s of London, heeft een ‘maatwerk’ verzekering ontwikkeld speciaal voor Autarco.

De totaaloplossing van Autarco zorgt ervoor dat alle onderdelen, zoals zonnepanelen, omvormers, kabels en connectoren, naadloos op elkaar aansluiten. Daarnaast heeft Autarco innovatieve software ontwikkeld die omgevingsfactoren zoals ligging, en schaduw meeneemt in de berekening van het rendement. Installateurs gebruiken de software welke voor hen op basis van al deze factoren berekend hoeveel energie opgewekt gaat worden.

Na installatie wordt het systeem door de installateur geregistreerd waarna de prestaties door Autarco op afstand in de gaten gehouden worden en geanalyseerd. Als er een afwijking van het verwachte prestatierendement wordt geconstateerd, dan krijgt de "value adding" installateur, een bericht dat hij het systeem moet controleren en onderhouden. Daarvoor wordt vaak een onderhoudscontract afgesloten. Mocht er onverhoopt toch onderprestatie zijn ten opzichte van de kWh garantie dan keert een speciaal daartoe opgerichte stichting de eindgebruiker uit per gemiste kWh.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.