Ads Top

Plaatselijke coöperaties nemen aandeel windmolen Alkmaar over

De energiecoöperaties CALorie, AlkmaarEnergie, Bergen Energie en Heiloo Energie hebben op 27 september aandelen overgenomen in windmolen Boekel op industrieterrein de Boekelermeer in Alkmaar. De aandelen nemen zij over van de Duurzame Energie Coöperatie Regio Alkmaar (DECRA). Via de coöperaties kunnen inwoners van de regio nu deelnemen in de windmolen.

De gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Uitgeest en Heiloo  en grondstoffen- en energiebedrijf HVC werken samen in DECRA om duurzame energieprojecten in de regio te stimuleren. De energiecoöperaties zijn burgerinitiatieven - zonder winstoogmerk - die streven naar een duurzame en energieneutrale omgeving. Uitgangspunt van zowel de energiecoöperaties als DECRA is dat inwoners en bedrijven de gelegenheid krijgen om deel te nemen in duurzame energieprojecten, zoals windmolen Boekel.

Inwoners en bedrijven uit de regio kunnen eenvoudig deelnemen in de windmolen. Dit kan door het afnemen van certificaten die een aandeel in de windmolen vertegenwoordigen. De kosten van een certificaat zijn laag zodat deelname voor veel mensen mogelijk is. Deelname kan al vanaf 1 certificaat en is voor inwoners van alle DECRA gemeenten mogelijk. Informatie over deelnemen in windmolen Boekel is te vinden op de websites van de energiecoöperaties.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.