Ads Top

Veel belangstelling voor isolatieveiling in provincie Groningen

De isolatieveiling die dit voorjaar is gestart, waarbij inwoners van twaalf gemeenten gezamenlijk isolatie kunnen inkopen, is een groot succes gebleken. In totaal hebben 2.000 deelnemers meegedaan, waarvan 200 uit de gemeente Zuidhorn. De populairste maatregel was het aanbrengen van vloer- en spouwmuurisolatie. Vanwege het succes bezochten gedeputeerde Nienke Homan en wethouder Henk Bakker een woning in Zuidhorn, waar ze meehielpen met de isolatiewerkzaamheden.

De bewoner in kwestie gaf aan het belangrijk te vinden om minder gas te verbruiken. De mogelijkheid om mee te doen met een gezamenlijke inkoop vanuit de gemeente kwam dan ook goed uit. De bewoner heeft voor spouwmuurisolatie gekozen, omdat er dan minder energie onnodig verloren gaat. 

"Om CO2-neutraal te worden zijn dit soort particuliere initiatieven hard nodig", aldus gedeputeerde Homan. "Het is een prachtig voorbeeld hoe je als individu echt kunt bijdragen aan een beter milieu. En het is nog goed voor je eigen portemonnee ook". Tot nu toe zijn er al bijna 500 maatregelen uitgevoerd, naar aanleiding van de isolatieveiling. 

De isolatieveiling is een initiatief van het Energieloket Groningen, dat daarbij hulp heeft gekregen van  twaalf gemeenten, de provincie Groningen en Slim Wonen met Energie. Er zijn plannen om volgend jaar een soortgelijke veiling op te starten voor zonnepanelen. Houd hiervoor de website van het Energieloket in de gaten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.