Ads Top

Essent neemt Nederland Isoleert over

Essent heeft het bedrijf Nederland Isoleert overgenomen. Met de overname van Nederland Isoleert breidt Essent haar isolatienetwerk verder uit.

In augustus dit jaar versterkte Essent al haar positie in isolatie in de zakelijke markt met de overname van isolatie-expert Isoprofs. De overname van marktleider Nederland Isoleert betekent nu ook een forse uitbreiding in het aanbod voor particulieren. De overname past in de ambitie van Essent om koploper te worden op het gebied van betaalbare en slimme producten en diensten die bijdragen aan verduurzaming en energiebesparing. Naast Nederland Isoleert worden ook de labels Vlaanderen Isoleert en Nederland Schildert overgenomen, waarmee Essent haar positie in Nederland en België verstevigt. De naam Nederland Isoleert blijft gehandhaafd en de oprichters en voormalige aandeelhouders blijven de dagelijkse leiding over het bedrijf voeren.

Nederland heeft 7,7 miljoen woningen. Hiervan moet volgens Milieucentraal nog driekwart worden geïsoleerd. Sander Leenders, Directeur Energie+ bij Essent: ‘Nederland Isoleert is de grootste aanbieder voor woningisolatie op de particuliere markt in Nederland. Eerder dit jaar hebben wij bij de ondertekening van het Energiebesparingsconvenant aangegeven dat Essent een leidende rol neemt in energiebesparing. Met deze overname en de eerdere overname van Isoprofs geven we invulling aan deze belofte. De ambitie van Nederland Isoleert om versneld de woningvoorraad in Nederland en België te verduurzamen sluit perfect aan op de ambitie van Essent. De komende jaren zet Essent vol in op het isoleren van woningen in Nederland én België. Dat is nodig omdat isoleren de eerste stap in verduurzaming is. Een goed geïsoleerde woning betekent een flinke energiebesparing. Dat is goed voor het milieu en betekent een lagere energierekening.’

Essent brengt het bedrijf onder in haar landelijk dekkend netwerk van servicepartners, die actief zijn in o.a. installatie en service van energiebesparende maatregelen in en rond het huis. De servicepartners maken samen met woningcorporaties, gemeenten en collectieven huizen energiezuiniger en duurzamer met behulp van bijvoorbeeld isolatie, Cv-installaties, zonnepanelen of warmtepompen. Nederland Isoleert wordt de 8e Servicepartner van Essent, naast Kemkens, Volta Solar en Volta Limburg, Geas Energiewacht, Energiewacht, Energiewacht Groep en Isoprofs.Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.