Ads Top

Greenchoice en Meewind stappen samen in duurzame warmte

Greenchoice is samen met duurzame beleggingsinstelling Meewind medeaandeelhouder geworden van ZON, een bedrijf dat zich volledig richt op warmte-koudeopslag (WKO) in de gebouwde omgeving. Het doel: het aantal grote duurzame warmteprojecten in Nederland de komende jaren snel laten groeien, waardoor het aardgasverbruik afneemt.

Greenchoice’s deelname in ZON past in de strategie van het duurzame energiebedrijf om te investeren in lokale energieprojecten die de overgang naar 100 procent groene energie in Nederland versnellen. Met WKO-installaties krijgen consumenten de mogelijkheid hun huis duurzaam te verwarmen (en koelen) zonder aangesloten te zijn op het gasnetwerk.

Meewind biedt, via fonds Regionaal Duurzaam, particuliere investeerders de mogelijkheid om duurzaam te beleggen in lokale energieprojecten.

ZON richt zich voornamelijk op projectontwikkelaars en woningcorporaties. Het bedrijf investeert in, ontwikkelt en realiseert warmte- koudeopslag in de collectieve gebouwde omgeving, zoals appartementencomplexen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.