Ads Top

Delft maakte sinds 2014 op gebied van duurzaamheid meer stappen dan andere grote gemeenten

Delft maakte sinds 2014 op gebied van duurzaamheid meer stappen dan andere grote gemeenten. Dat blijkt uit onderzoek van kenniscentrum Telos van universiteit Tilburg.

Delft heeft een eindscore van 54,8%, een verbetering van ruim 3 procent ten opzichte van drie jaar geleden. Het landelijke gemiddelde ligt op 50,6 procent. Dat betekent dat Nederland qua duurzaamheid halverwege is en dat Delft iets op de troepen vooruit loopt.

Het mag dan economisch beter gaan in Nederland, uit het rapport blijkt wel dat als het om duurzaamheid gaat, het tempo wel omhoog mag. Telos pleit dan ook voor een bredere kijk op duurzaamheid.

Gemeenten denken bij duurzaamheid met name aan andere manieren van energie opwekken, zoals de omschakeling van fossiele brandstoffen als olie en gas naar zonne-energie en aardwarmte. Gemeenten maken ook veel werk van het hergebruik van grondstoffen.

Nederland gaat vooruit als het om het klimaat gaat, zoals meer elektrische laadpalen en zonnepanelen. Het kenniscentrum vindt echter de sociale thema’s, zoals bijvoorbeeld armoede, net zo belangrijk. Daar valt nog een hoop winst te behalen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.