Ads Top

PlusJeHuis: nieuw energiebesparingsproject voor huiseigenaren

Op 10 oktober 2017, de Dag van de Duurzaamheid, lanceerde de gemeente Maastricht een nieuw energiebesparingsproject: PlusJeHuis. Eigenaren van koopwoningen die aan de slag willen met energiebesparing en duurzame energieopwekking kunnen voor hulp en ondersteuning terecht bij Volta Limburg.

Volta Limburg is de begunstigde partij uit de Europese aanbesteding naar een serviceprovider voor energiebesparing. Het project PlusJeHuis is georganiseerd door de gemeente Maastricht, Gulpen-Wittem en Meerssen in het kader van de Regionale Energie Alliantie. De gemeenten en Volta Limburg zijn de concessie aangegaan voor de komende vijf jaren.
PlusJeHuis

Energie besparen en duurzame energie opwekken kan op verschillende manieren. Huiseigenaren kunnen eigen stroom opwekken met zonnepanelen, de woning isoleren of besparen op gaskosten met een warmtepomp, een nieuwe cv-ketel of een zonneboiler. Volta Limburg kan particuliere woningeigenaren begeleiden in het hele traject; van het kiezen van energiebesparende maatregelen tot en met de financiering en de uitvoering.

“Deze nieuwe service ontzorgt bewoners bij het treffen van energiebesparende maatregelen. Zo wordt het veel makkelijker om met energiebesparing en energieopwekking aan de slag te gaan. En werken we samen aan een klimaatneutraal Maastricht”, benadrukt Gert-Jan Krabbendam, wethouder Duurzaamheid.

Om eigenaren van koopwoningen te informeren over de mogelijkheden verzorgt Volta Limburg de komende twee jaren samen met de gemeente informatiebijeenkomsten in diverse buurten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.