Ads Top

Flink doorfietsen op Dag van de Duurzaamheid

Je mobiele telefoon opladen zonder elektriciteit te gebruiken: het kan gewoon! Dit laat NS zien op 10 oktober, de landelijke Dag van de Duurzaamheid. Op station Rotterdam Centraal staat een aantal fietsen waarmee je – flink fietsend – je smartphone kunt opladen.

De fietsen zijn helemaal gemaakt van duurzaam materiaal. Ze blijven staan tot en met 30 oktober en je vind ze in de stationshal. Ook staat op station Rotterdam Centraal dit jaar de Scale Down Challenge: Je kunt hier je eigen uitdaging kiezen om op een simpele manier méér aan duurzaamheid te doen: een week minder vlees eten of producten kopen zonder verpakking – een simpele maar doeltreffende bijdrage aan een duurzamer planeet. De Challenge - die doet denken aan een groot uitgevallen weegschaal - vertelt je direct wat de milieuwinst dan is.


Niet alleen op station Rotterdam Centraal is NS actief met het tonen van duurzaamheid: Al sinds vorige week is op Utrecht Centraal de succesvolle popupstore “Afval is Grondstof” open. Met deze winkel laat NS zien dat Duurzaamheid niet alleen gaat om energiebesparing of groene windstroom, maar ook om het hergebruik van gebruikt materiaal. De winkel is open tot en met de Dag van de Duurzaamheid. Er zijn al enorm veel schrijfblokken, dienstblaadjes maar ook vogelhuisjes verkocht sinds de opening vorige week.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.