Ads Top

Netbeheerders betreuren 'suggestieve berichtgeving Kassa'

Netbeheerders zijn niet bij met uitzending van het televisieprogramma Kassa (zaterdagavond 28 oktober 2017), waarin emeritus hoogleraar Ben Ale en zelfstandig onderzoeker Peter Coppes uitspraken doen over vermeende onveiligheid van gasmeters met een kortere schroefdraad op basis van veronderstellingen en hypothetische situaties.

Beide heren trekken vergaande conclusies zonder daadwerkelijk alle feiten te kennen of zonder zelf onderzoek te hebben uitgevoerd. De netbeheerders hebben dit wel, zeggen zij.

Er worden alleen meters geplaatst, en meters blijven alleen hangen, als de kwaliteit en de veiligheid is gegarandeerd. De netbeheerders hebben Kassa hier ook voor de uitzending in een verklaring over geïnformeerd.

Nergens in de uitzending is er sprake van een daadwerkelijk onveilige situatie. Netbeheerders hebben hun conclusie over veiligheid getrokken op basis van daadwerkelijk onderzoek door het onafhankelijke instituut KIWA en Holland Innovative. De berichtgeving van Kassa suggereert dat de gasmeter acuut onveilig zouden zijn. Dat is eenvoudigweg onwaar en ook niet in het belang van de consument om die indruk te wekken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.