Ads Top

Mobiel klaslokaal Jouw Energie van Morgen weer twee jaar onderweg

Op het zonovergoten Zernike-terrein bezegelden GasTerra, Gasunie en de Rijksuniversiteit Groningen op zondag 15 oktober dat het mobiele klaslokaal Jouw Energie van Morgen blijft rijden. Scholieren in het hele land kunnen nog zeker twee jaar in deze truck kennismaken met de wondere wereld van energievoorziening en klimaatbeleid.

GasTerra-CEO Annie Krist, de voorzitter van het College van Bestuur van de RUG Sibrand Poppema en de directeur van Gasunie New Energy, Gerard van Pijkeren zetten hun handtekening onder het hernieuwde contract. De nieuwe overeenkomst heeft tot doel de leerlingen van middelbare scholen voor te lichten over het energie- en klimaatvraagstuk en hen kennis te laten maken en zelfs te experimenteren met mogelijke oplossingen. Een hoogtepunt van elke les is het zelf maken van een kleine zonnecel.

In de loop der jaren is hierdoor een ranglijst ontstaan van de efficiëntste exemplaren. Omdat de truck ook bij speciale evenementen zoals congressen, officiële openingen, en dergelijke, wordt ingezet, prijken er ook enkele mensen op deze lijst die hun schooltijd al lange tijd achter zich hebben gelaten. Onder hen Koning Willem Alexander, die in 2013 een bezoek bracht ter gelegenheid van de opening van het nieuwe duurzame GasTerra-kantoor in het centrum van Groningen. Hij maakte een zonnecel van 0,58 Volt en bereikte daarmee een plaats in de top 15. Het record van 0,89 Volt staat op naam van twee dames van het Rhijnlandt Lyceum in Oegstgeest, die inmiddels een studie rechten volgen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.