Ads Top

Huisbaasje geeft grip op energie-uitgaven

De nieuwe energiedienst Huisbaasje van de Consumentenbond helpt consumenten om grip te krijgen op hun energierekening. De zogenoemde verbruiksmanager meet het stroomverbruik en geeft vervolgens via een app persoonlijke tips om energie te besparen.

Huisbaasje bestaat uit meetstekkers en een app. De stekkers worden geplaatst op de meter (zowel slimme als ‘domme’) en zenden verbruiksgegevens naar de app. De Huisbaasje-app laat vervolgens op een heldere manier zien hoeveel stroom en gas wanneer wordt verbruikt en geeft persoonlijke bespaartips. Bijvoorbeeld om de koelkast een stukje van de muur te halen, waardoor het minder energie verbruikt.

Daarnaast kunnen consumenten de looptijd van hun energiecontract invoeren, waardoor ze precies op het juiste moment een seintje krijgen dat ze kunnen overstappen naar een andere leverancier. Doordat Huisbaasje is gekoppeld aan de Energievergelijker van de Consumentenbond, geeft het de aanbiedingen aan die op dat moment het beste bij de verbruiker passen. 

De Huisbaasje-app is alleen toegankelijk via een eigen account. Dat garandeert volgens de bond een veilige verbinding tussen smartphone of tablet en Huisbaasje. De verbruiksgegevens zijn privé en worden niet gedeeld met derden, zoals energiemaatschappijen. De Consumentenbond verwerkt de gegevens over energieverbruik enkel om consumenten aan de hand daarvan bespaartips te geven en/of te helpen met overstappen. De privacy van gebruikers is hiermee volledig gewaarborgd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.