Ads Top

Week van de Duurzaamheid in Den Haag

Den Haag wil in 2040 klimaatneutraal zijn. Tijdens de Week van Duurzaamheid van dinsdag 3 tot en met dinsdag 10 oktober, kunt u zien wat er nu al gebeurt in de stad.

Tijdens deze week is er aandacht voor het gebruik van duurzame energiebronnen, zoals zon, wind en aardwarmte, aan het lokaal verbouwen van voedsel in de stad en aan hergebruik van grondstoffen en producten.

De gemeente werkt ook in eigen huis aan verduurzaming van de panden en de energievoorziening. In de Week van de Duurzaamheid wordt een energiecontract ondertekend voor 100% levering van groene stroom.

Om de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs te halen, stapt Den Haag op termijn over naar andere vormen van warmtevoorziening om gebouwen te verwarmen, om te koken en voor warm water.

Aan de Leyweg wordt daarom gewerkt aan duurzame gewonnen warmte uit een diepte van 2000 meter in de aarde. Tijdens de Week van de Duurzaamheid kunt u op die locatie een toelichting krijgen op de werking van de warmtebron en op de stand van zaken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.