Ads Top

Geloven in Groen: gebedshuizen onderzoeken energiebesparing

In Den Haag laten 15 gebedshuizen een scan uitvoeren om te kijken hoe zij energie kunnen besparen. Door minder energiegebruik, maar ook op andere manieren willen zij bijdragen aan duurzaamheid.

Minder energiegebruik, door bijvoorbeeld isolatie, gebruik van ledlampen en het installeren van zonnepanelen, levert een lagere energierekening op. Het zorgt ook voor minder CO2-uitstoot. Maar de gebedshuizen willen verder gaan dan energie: ook met aandacht voor groen, hoe verschillende planten ook verschillende insecten aantrekken en met een verantwoorde manier om afval te verwerken, willen zij bijdragen aan een duurzame stad. Energiescan De gemeente geeft de gebedshuizen de energiescan waarmee wordt onderzocht hoe energie kan worden bespaard.

Met de resultaten uit de scan kan een beheerder van een gebouw direct aan de slag. Ook helpt de energiescan het bestuur om de geloofsgemeenschap te laten zien hoe belangrijk het duurzaam maken van het eigen gebedshuis en de omgeving is. De geloofsgemeenschappen en de gemeente noemen dit
 ‘Geloven in Groen’. Samenhorigheid Door de samenwerking tussen de christenen, moslims en hindoes bij duurzaam maken van hun gebedshuizen, ontstaan nieuwe contacten die de samenhorigheid in Den Haag versterken. Leren van elkaar en contact maken met elkaar staan daarbij centraal.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.