Ads Top

Vattenfall stimuleert transitie naar elektrische voertuigen

Vattenfall, IKEA en acht andere grote internationale bedrijven bundelen hun krachten in een initiatief om de transitie naar elektrische voertuigen te stimuleren. Het initiatief EV100, onder auspiciën van The Climate Group, beoogt elektrische voertuigen 'het nieuwe normaal' te maken. Het initiatief is op 19 september in New York gelanceerd tijdens de internationale Klimaatweek.

"Klimaatverandering is een van onze grootste uitdagingen. We zijn blij dat we mee kunnen doen in het initiatief EV100, omdat elektrische voertuigen een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het reduceren van CO2-uitstoot. We vervangen de komende vijf jaar al onze 3.500 voertuigen door elektrische voertuigen, we werken samen met onze klanten om een infrastructuur van oplaadpunten in te zetten en we bouwen het grootste gekoppelde netwerk van oplaadpunten in Noord-Europa. Dat zijn drie voorbeelden van maatregelen die we nemen om duurzaam en klimaatslimmer leven voor klanten en burgers te promoten", aldus Magnus Hall, voorzitter en CEO van Vattenfall.

De organisaties die in het initiatief EV100 samenwerken vervangen hun voertuigen die op fossiele brandstof rijden door elektrische voertuigen, installeren een infrastructuur van oplaadpunten en zetten hun gemeenschappelijke stem in om medewerkers, klanten en onderaannemers te beïnvloeden.
"EV100 is voor Vattenfall een logische stap in onze doelstelling om fossielvrij te worden binnen één generatie. We willen een rolmodel voor anderen zijn en uitdragen dat elektrische auto's het nieuwe normaal worden. In februari kondigden we al aan dat we ons autopark de komende vijf jaar willen vervangen. Via EV100 breiden we onze inzet nu uit", vertelt Tomas Björnsson.

De bedrijven die meedoen in EV100 zetten zich ervoor in de ontwikkeling van elektrische auto's te bevorderen vóór 2030. Ten eerste met betrekking tot hun eigen autopark; ten tweede door eisen in servicecontracten op te nemen; ten derde door het hun medewerkers mogelijk te maken in elektrische voertuigen te rijden en te zorgen voor oplaadpunten, en in de vierde plaats door datzelfde ook voor klanten te faciliteren.

"We richten ons op al deze doelen. Op het gebied van passagiersvoertuigen lopen al veel maatregelen voor vervanging door volledig elektrische of hybride wagens, doordat de bestaande leasecontracten aflopen. Voor het autopark van licht commerciële dienstvoertuigen is aan alle betrokken managers gevraagd een plan voor vervanging op te stellen. We brengen ook de behoefte in kaart aan een infrastructuur van oplaadpunten bij onze kantoren en gebouwen. Hierbij moet ook melding gemaakt worden van ons openbare oplaadnetwerk en het gekoppelde netwerk dat we samen bouwen met onze klanten en partners, waardoor we in al onze markten snel zullen groeien", aldus Tomas Björnsson.

De eerste tien bedrijven die meedoen met het initiatief EV100 van The Climate Group zijn, behalve Vattenfall en IKEA, Unilever, computerfabrikant HP, het Californische energiebedrijf PG&E, Deutsche Post DHL, Leaseplan, de Duitse detail- en groothandelsgroep Metro AG, Chinese zoekmachine Baidu en luchthaven Heathrow.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.