Ads Top

Vattenfall waarschuwt voor bankpasfraude met klantdata

Uit onderzoek van de politie blijkt dat fraude is gepleegd met klantdata van Vattenfall. Oplichters hebben zich daarbij gericht op ouderen vanaf 80 jaar. Een externe inhuurkracht die werkte voor Vattenfalls klantenservice fotografeerde gegevens van klanten en deelde deze met een derde; beiden zijn opgepakt.

oor zover politie en Vattenfall nu hebben kunnen achterhalen, gaat het om gefotografeerde klantdata van 776 klanten. De vastgelegde gegevens betreffen naam, (mail)adres, telefoonnummer, geboortedatum, klantnummer en bankrekeningnummer.

Ook is op dit moment bekend dat de externe inhuurkracht breder heeft gezocht op bepaalde leeftijden en zo toegang heeft gehad tot gegevens van een grotere groep van nog eens 2.119 klanten. Het is nog niet bekend hoeveel klanten werkelijk gedupeerd zijn door deze oplichters.

Vattenfall heeft zijn procedures naar eigen zeggen verder aangescherpt. Zo is het niet langer mogelijk om op leeftijd te zoeken naar klantdata. Ook is het proces van het aannemen van nieuwe medewerkers aangescherpt. De externe inhuurkracht is niet langer werkzaam bij Vattenfall.

Vattenfall heeft de diefstal van klantdata gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens en aangifte gedaan bij de politie. De klanten van wie de klantdata is gefotografeerd zijn hierover geïnformeerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.