Ads Top

Cruciale fase warmtenet Veurne gestart

De werken voor het eerste warmtenet in de Westhoek schieten goed op. In september ging een nieuwe, belangrijke fase in: WVI, Fluvius en Noven maken de koppeling tussen de restwarmte afkomstig uit chipsoven van PepsiCo en de nieuwe woonwijk Suikerpark. Vanaf 2023 zullen alle bewoners van Suikerpark hun woning of appartement met deze restwarmte verwarmen.

Om de meer dan 500 woonentiteiten in de aardgasvrije woonwijk Suikerpark te verwarmen, werkten verschillende partners samen om tot deze investering te komen. Warmtenetten met industriële restwarmte zijn een deel van de oplossing in de energietransitie, maar de uitrol vraagt technische knowhow en financiële daadkracht van haar partners. Zo realiseerden projectontwikkelaar ION en Fluvius in een eerste fase het residentieel warmtenet voor de woonwijk, waarna WVI en Fluvius de ‘missing link’ naar de chipsfabriek van PepsiCo voorzien. Noven neemt in het Veurnse project de rol op van warmteproducent en -leverancier voor het warmtenet.

Dankzij het Europees Interreg 2 Zeeën-project LECSEA investeert WVI als grondeigenaar en publieke projectontwikkelaar van de Suikersite mee in deze ‘missing link’ voor een bedrag van € 750.000 (excl. btw). Fluvius tekende voor zijn deel van het warmtenet in op de 'Call groene warmte' van de Vlaamse overheid.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.