Ads Top

Duurzaam Antonius: St. Antonius tweede ziekenhuis met certificaat zilver

Bijna 4800 zonnepanelen liet het St. Antonius Ziekenhuis op de verschillende locaties plaatsen, traditionele verlichting werd vervangen door LED-lampen en rond warmwaterleidingen is isolatiemateriaal geplaatst. Het levert nu al een fikse energiebesparing op. Plus het certificaat ‘zilver’ van de Milieuthermometer Zorg, dat aangeeft dat een zorginstelling goed op weg is met het verduurzamen van eigen panden en werkprocessen.

Zo rekende het St. Antonius Ziekenhuis voor het vervangen van traditionele verlichting door LED-verlichting met een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 18 maanden. Dat is door de stijgende energieprijs nu nog 10 maanden.

De kosten voor het isoleren van leidingwerk van CV en warmwaterleiding zouden in 23 maanden worden terugverdient, ook dat is inmiddels 10 maanden.

Het St. Antonius Ziekenhuis doet meer dan energie besparen alleen. Het stelt ook eisen aan toeleveranciers: hun producten moeten zo duurzaam mogelijk geproduceerd zijn. En voor de zomer is ‘Duurzaam Antonius’ gestart: medewerkers worden uitgedaagd met ideeën te komen hoe afval te verminderen, verspilling te voorkomen en CO2-uitstoot verder omlaag te brengen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.