Ads Top

Mestverwaardingsinstallatie van Twence officieel geopend

Een dezer dagen is de mestverwaardingsinstallatie van Twence officieel geopend. Een deel van het regionale varkensmestoverschot wordt hier verwerkt tot nieuwe grondstoffen en energie.

In Twente en delen van Salland en de Achterhoek zijn zo’n 975 varkensbedrijven met een aanzienlijk mestoverschot. Door een deel van dit overschot te laten verwerken, biedt Twence een betrouwbare en langdurige oplossing aan varkenshouders in de regio.

Jaarlijks wordt 250.000 ton varkensmest verwerkt. Het geproduceerde biogas uit de vergistingssilo’s wordt afgevangen en omgezet in groen gas voor 3.000 huishoudens.

Naast de productie van energie worden schaarse grondstoffen als fosfaat- en kaliummeststof teruggewonnen. Deze kunstmestvervangers worden toegepast in de circulaire landbouw en dragen bij aan betere mineralenbalans en een gezondere bodem.

Het ammoniakwater dat uit de mest wordt gehaald wordt gebruikt om de stikstofuitstoot van de Afvalenergiecentrale van Twence te reduceren. Mest bestaat voor 90% uit water, dat tijdens het proces gezuiverd wordt en terug gaat in de natuur. Hierdoor worden veel transportkilometers voorkomen en wordt de waterkwaliteit verbeterd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.