Ads Top

Met smart home grip op de energierekening

Voor 44 procent van de huishoudens is energiebesparing na gemak, de belangrijkste reden om Smart Home producten aan te schaffen. Dit blijkt uit cijfers van de GfK Smart Home Monitor 2022.

Door de aanschaf van slimme verwarming, verlichting, beveiliging of huishoudelijke apparaten kunnen consumenten hun huis makkelijker energiezuiniger maken en de energierekening ermee omlaag krijgen. Meer dan de helft van de consumenten is zelfs bereid om tot 20 procent extra te betalen voor slimme producten.

De bekendheid met de term 'Smart Home' is in de afgelopen 7 jaar toegenomen van 32 naar 72 procent. Het aantal consumenten dat (erg) geïnteresseerd is in ‘Smart Home’ producten groeit mee en is in 2022m met 10 procent toegenomen tot 4,6 miljoen consumenten.

Nederlandse huishoudens bezitten nu gemiddeld 5,4 slimme apparaten. 71 procent van de consumenten geeft zelfs aan bewust voor Smart-technologie te kiezen. Afgelopen jaar was er een grote toename in interesse voor gezondheidsproducten zoals slimme bloeddrukmeters en luchtreinigers en alles voor het inrichten van een thuiswerkplek.

Consumenten zijn niet alleen bezig met het besparen van energie. Ook op het gebied van beveiliging is een sterke groei te zien: slimme deurbellen, IP camera’s en slimme rookmelders laten dubbele groeicijfers zien in de GfK Retail data Deze toename in rookmelders wordt uiteraard deels gestimuleerd, omdat het vanaf 1 juli verplicht is op iedere verdieping in huis een rookmelder te hebben.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.