Ads Top

Holland Solar ziet uit naar wijziging eisen Regeling Groenprojecten

Staatssecretaris Vivianne Heijnen heeft de Tweede Kamer een voorstel gestuurd om de eisen voor zonnepanelen in de Regeling Groenprojecten te wijzigen. Meerdere van de gestelde eisen belemmeren momenteel aanvragen van bedrijven in de zonnestroomsector.

De regeling Groenprojecten is bedoeld om duurzame en innovatieve projecten te financieren. Hier vallen ook grootschalige zonne-energieprojecten onder.
 
In de zienswijze die Holland Solar indiende bij de aangekondigde wijzigingen van de regeling, waarschuwde Holland Solar al voor de onmogelijkheid van het uitvoeren van verschillende eisen. De branchevereniging is daarom blij dat de minister hier nu mee aan de slag gaat.

In de voorwaarden van de Regeling Groenprojecten voor het kalenderjaar 2022 is een eis opgenomen dat bij het opwekken van energie door middel van ‘fotovoltaïsche cellen’ de energieopbrengst van de zonnepanelen berekend moet worden volgens de norm IEC 61853-3. Deze eis is in de Regeling Groenprojecten 2022 opgenomen, omdat hiermee volgens de Staatssecretaris de energieopbrengst van de verschillende zonnepanelen beter vergeleken zou kunnen worden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.