Ads Top

Meer laadpalen en snelladers in Utrecht de komende jaren

De gemeente Utrecht gaat versneld honderden laadpalen en snelladers plaatsen in woonwijken, bij sportvelden en winkelcentra. Deze zijn bedoeld voor personenauto's, taxi's en bestelauto's. Utrecht doet dat omdat steeds meer mensen elektrisch gaan rijden. Naar verwachting is in 2030 een vijfde van de personenauto’s in Utrecht elektrisch.

Hoeveel laadpalen er precies bij komen, hangt af van de vraag. We plaatsen pas laadpalen bij op het moment dat bestaande laadpalen te vaak bezet zijn. Zodat gebruikers hun auto kunnen opladen als dat nodig is.

Om de komende jaren aan de vraag te voldoen, zal het plaatsingstempo naar schatting van circa 20 naar 30 laadpalen per maand gaan. Het gaat naar schatting om ongeveer 1.300 openbare laadpalen die er tot 2030 bij komen. Aan elke paal kunnen tegelijkertijd twee auto's laden.

Daarnaast worden er de komende jaren 460 snelladers geplaatst bij 19 winkelcentra en sportvoorzieningen.  Bij deze snelladers kunnen auto's in 30 minuten worden volgeladen. Voor taxi's worden snelladers geplaatst rondom het station. Langs de snelwegring komen zo'n 60 snelladers. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.