Ads Top

Vakbeurs Energie brengt oplossingen dichtbij

Binnenkort is er de Nationale Energie Week in Den Bosch. Honderden exposanten tonen dan duurzame oplossingen en voor de tienduizenden zakelijke bezoekers is het verbeteren van Nederland dagelijkse kost. Van emissieloos transport tot duurzame warmte. Van industriële woningbouw tot CO2-reductie in de industrie. De oplossingen zijn er. Bewezen én kostenefficiënt.

Vakbeurs Energie is al sinds 2005 het ijkpunt voor professionals om de balans op te maken op het gebied van energie. De beurs speelt sinds die tijd met haar kennisprogramma en exposanten een belangrijke faciliterende rol in de energietransitie. Achttien jaar geleden ging het vooral over zonnepanelen, nu staan warmteopslag en hybride systemen centraal. Dat betekent niet dat de organisatie van de beurs niet vooruit kijkt. Integendeel, de beurs richt zich uitdrukkelijk op toekomstbestendigheid in energie.

Thema’s als vehicle to grid, energiemanagement en -opslag komen -juist nu terugleveren gezien de dalende terugleververgoedingen minder aantrekkelijk is- uitgebreider dan ooit aan bod. Het lijkt misschien toekomstmuziek, maar de auto gebruiken als powerbank voor woningen of zakelijk vastgoed is dichtbij. En de oplossingen voor het optimaliseren van energieopbrengsten, slim gebruiken en slim laden staan gewoon op de Vakbeurs Energie.

Drie van de meest vernieuwende oplossingen zijn door de organisatie van Vakbeurs Energie genomineerd voor de Innovative Energy Solutions award. Het gaat om een damwand die warmte en koude onttrekt aan water en de bodem, een schutting als geluidloze bron voor water/water warmtepompen en een nieuwe, goedkope en duurzame batterijtechnologie. Bekendmaking van de winnaar en uitreiking van de award vindt plaats tijdens de vakbeurs.

De Nationale Energie Week en Vakbeurs Energie De Nationale Energie Week is een cluster van zakelijke netwerk-events in het kader van de energietransitie, met van dinsdag 11 tot en met donderdag 13 oktober in de Brabanthallen gelijktijdig Vakbeurs Energie en de vakbeurzen PREFAB, Zero Emission | Ecomobiel en Industrial Heat & Power.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.