Ads Top

Stedin vervangt gasnet Schoonhoven

Stedin start eind november met de vernieuwing van het gasnet in de binnenstad van Schoonhoven. De vernieuwing is nodig om het net helemaal klaar te maken voor de toekomst. Totaal vernieuwt Stedin zes kilometer aan gasleiding in Schoonhoven. 

De klus duurt een half jaar. Het nieuwe gasnet is van modern materiaal en kan in de toekomst eventueel ook gebruikt worden voor alternatieven voor aardgas.

De gasleidingen worden vernieuwd met de techniek ‘relinen’. Hierbij krijgt de oude leiding een nieuwe binnenkant waardoor deze weer decennialang mee kan. Voordeel van deze techniek is, dat niet de hele straat open hoeft. Relinen werkt sneller en daarom duren de werkzaamheden korter: een half jaar in plaats van minimaal drie jaar. Wel staan er dagelijks (vracht)wagens en graafmachines op de plaats waar de nieuwe binnenkant in de oude leiding geschoven wordt. Deze blijven meestal een dag, soms enkele dagen op dezelfde plek staan. 

Voordat de werkzaamheden starten ontvangen de omwonenden een brief en worden ondernemers ingelicht. Gedurende de werkzaamheden blijven de winkels, de horeca en de woningen altijd (te voet) bereikbaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.