Ads Top

Gridio lanceert app om piekbelasting stroom te beperken

In de laatste investeringsronde van Gridio, een techbedrijf uit Estland, heeft The Sharing Group samen met Link Capital en Specialist VC één miljoen euro in het bedrijf geïnvesteerd. De investering wordt gebruikt voor de lancering van de app van Gridio in Europa. De app van Gridio, die nu ook volledig beschikbaar is voor de Nederlandse markt, geeft inzichten in het beste moment om elektriciteit te gebruiken. Consumenten kunnen hierdoor eenvoudig geld besparen en bijdragen aan het aanpakken van de huidige energiecrisis.  

Gridio’s primaire product is een oplossing voor slim laden. De oplossing maakt het mogelijk om zonder extra hardware elektrische voertuigen, van bijvoorbeeld Tesla, Volkswagen, Skoda en andere merken, automatisch op te laden met de goedkoopste en schoonste elektriciteit, thuis of op kantoor. Gemiddeld besparen eigenaren van elektrische voertuigen met Gridio zo’n 30% aan kosten op de energierekening in combinatie met een dynamisch energiecontract.

Het bedrijf merkte vervolgens op dat mensen die geen elektrische auto bezitten of nog geen dynamische energiecontract hebben, toch de app gebruiken om hun energieverbruik thuis aan te passen. Wanneer gezinnen thuiskomen van werk en school en ze bijvoorbeeld de wasmachine of vaatwasser willen aanzetten, openen zij de app om te checken of er op dat moment piekuren zijn.

De beste momenten om energie te gebruiken zijn meestal laat op de avond en tijdens de nacht, niet rondom etenstijd wanneer de meeste mensen thuis zijn en actief elektriciteit gebruiken. Deze piekuren oplossing heeft Gridio de bijnaam ‘Ursula Mode’ gegeven - vernoemd naar Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, die aan de frontlinie staat van het gevecht van de EU tegen de huidige energiecrisis en de doelstelling heeft opgesteld van 5 procent energie piekbelasting reductie voor aankomende winter. Het afvlakken van de piekbelasting draagt bij aan een verminderd verbruik van stroom en gas wat weer een positieve bijdrage kan leveren aan de algehele inkoopprijs voor stroom en gas. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.