Ads Top

Rechtszaak tegen Budget Energie wegens maandelijks salderen

Een consument met zonnepanelen is een rechtszaak gestart tegen Budget Thuis, het energiebedrijf achter Budget Energie, omdat het niet op jaarbasis, maar op maandbasis de salderingsregeling toepast. Dat meldt Solar Magazine.

Na klachten van zonnepaneeleigenaren over Budget Energie herhaalde de Autoriteit Consument & Markt (ACM) half augustus haar standpunt dat salderen jaarlijks moet.

Doordat Budget Energie de salderingsregeling op maandbasis toepast, wordt de door de consument in de zomer teruggeleverde energie niet meer verrekend met in de winter afgenomen energie. Daardoor zal de elektriciteitsrekening van de zonnepaneeleigenaar honderden euro’s per jaar hoger uitvallen.

De consument is al sinds 2009 klant bij Budget Energie en heeft in 2017 een nieuw contract afgesloten.

16 opmerkingen:

 1. Zelf ben ik ook in bezit van zonnepanelen en heb een variabel contract bij Budget energie.
  Het is natuurlijk een schande hoe zij de randjes van de wet opzoeken.
  Onze minister zal dit in de wet wat strakker moeten regelen.
  Is het niet mogelijk om met alle kontrakthouders van Budget energie collectief een rechtzaak te beginnen tegen Budget energie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste, vlgns mij is vandaag de behandeling/ uitspraak, stel dat budgetenergie in het ongelijk wordt gesteld, dan neem ik aan dat we toch allemaal mee profiteren van het evt terugdraaien van het maandelijks salderen??

   Verwijderen
 2. Goed idee, van de "toezichthouder ACM" hoeven wij als gedupeerde consument schijnbaar niets te verwachten. Minister en ACM treden niet op, hier mag ook de harde bezem doorheen. De burger staat in de kou ..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou ook voor zo'n samenwerking zijn. Wellicht sta je sterker in dat geval. Misschien kent iemand die persoon die reeds een rechtzaak is gestart? Hij schijnt zelf advocaat te zijn tenslotte.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Count me in. Ik willoos tot het uiterste gaan. Zeer onrechtvaardig. Mijn jaarafrekening komt op 6 Jan. Al diverse keren gevraagd hoe de jaarafrekening wordt uitgevoerd, maar ik krijg geen antwoord. Gezamenlijke rechtszaak, zeker interesse.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Idem hier, heb 21 zonnepanelen aangeschaft en wil graag het zomeroverschot voor de winter gebruiken uiteraard. Budget Energie reageert nergens op en geeft geen antwoord op duidelijke vragen. Budgetmanager in de app waarmee je inzicht krijgt in je verbruik versus kosten en wat je termijnbedrag zou moeten zijn, is al maanden offline. Bij navraag krijg je te horen van de medewerker dat zij het ook niet weten. Belachelijk, hier moet echt tegen opgetreden worden. Afgelopen maandag ook op Radar gezien. SP pleit anders voor intrekken (of ter discussie stellen) van de licentie, maar ja, of je daarmee geholpen wordt... Een collectieve zaak bij de rechter zou wel succesvol kunnen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dan mogen ze het woord “ budget” ook wel uit hun naam halen, wat een boeven. Krachten bundelen en rechtzaak beginnen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook wij zijn gedupeerden van budget energie. In juni was ons contract bij budget afgelopen dus geen andere keuze dan over te gaan op variabel. Zijn er niet op gewezen dat ze maandelijks gaan salderen, dan waren we meteen overgestapt, ook nooit een mail of brief gekregen. Ik ben voor een collectieve rechtzaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook wij hebben een variabel contract bij budget energie,na drie jaar een vast contract te hebben gehad,vanaf februari naar variabel er was toen nog niet bekend dat er maandelijks gesaldeerd werd ,ben ook voor een collectieve rechtzaak

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik doe ook mee met een collectieve rechtzaak, het kan niet zo zijn dat een bedrijf als Budget energie hiermee wegkomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben ook een gedupeerde. Heb per brief een klacht ingediend en hun aansprakelijk gesteld voor alle schade. Het is niet alleen het feit dat ze maandelijks salderen, maar ook dat ze hun informatieplicht niet zijn nagekomen. Mij hebben ze in ieder geval niet van te voren op de hoogte gesteld van deze wijziging per 1 juli 2022. En wat doen ze met de maanden voor 1 juli? Volledig onduidelijk. De overzichten die ze maandelijks sturen kloppen van geen kanten. geen 9% BTW en geen wijziging in salderen verwerkt in de overzichten. We worden gewoon belazerd, maar dat zie je pas bij de jaarrekening. Zo behandelen ze hun klanten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het uitlezen van de slimme meter laten blokkeren en zelf 1 keer per jaar de stand doorgeven

   Verwijderen
 11. Het is te gek voor woorden, ik wist dit ook niet maar vond de overzichten maandelijks ook volstrekt onduidelijk weergegeven. Ik ben nu zo boos, dat ik er ook werk van ga maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Schandalig! Stelletje profiteurs. Ook ik doe mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ook wij hebben per 2 april een variabel contract bij BE na 5 jaar een vast contract te hebben gehad. Ook nooit bericht gehad dat ze maandelijks gaan salderen. Ik heb hun gemaild hierover en dat ze niet maandelijks mogen salderen. Kreeg bericht terug dat ze niet van plan zijn om hier mee te stoppen! We willen daar weg maar dat is bijna niet mogelijk. Of wel tegen een heel hoog voorschot bij een andere maatschappij.

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.