Ads Top

Nieuwe stap in ontwikkeling LNG Terminal in Brunsbüttel

German LNG, een deelneming van Gasunie, heeft een nieuwe stap gezet in de ontwikkeling van de LNG Terminal in Brunsbüttel (Hamburg). Het bedrijf CS Gas North S.A. gaat de terminal bouwen. Als eerste klanten zijn contracten getekend met ConocoPhillips, INEOS en RWE Supply & Trading. Daarnaast is de vergunningenprocedure inmiddels van start gegaan.

De terminal zal naar verwachting in 2026 operationeel zijn en zal een jaarlijkse doorvoercapaciteit hebben van tenminste 8 miljard kubieke meter (bcma) aardgas met een mogelijke uitbreiding naar ten minste 10 bcma. Gasunie zal als operator de terminal gaan beheren na afronding van de bouwwerkzaamheden.

De bouw van deze LNG-terminal draagt bij aan een mindere afhankelijkheid van gas uit Rusland. Naast deze terminal heeft Gasunie een nieuwe, drijvende LNG-terminal gerealiseerd in Eemshaven en de bestaande capaciteit van de Gate terminal op de Maasvlakte in Rotterdam geoptimaliseerd,  waardoor er meer LNG gerealiseerd kan worden. Het ligt in de bedoeling om de LNG-terminal in Brunsbüttel op termijn klaar te maken voor de productie van waterstof en daarmee  een waterstofleveringscentrum voor Noord-Duitsland te worden.Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.