Ads Top

Bio-LNG uit organische reststromen

In het Amsterdamse havengebied maakt Renewi de kringloop rond. Inzamelwagens rijden er af en aan. Een aantal op Bio-LNG, geproduceerd uit organische resten die ze zelf aanvoeren.

De Bio-LNG-installatie is een innovatieve primeur van eigen bodem: de eerste in Europa, in oktober 2021 geopend door koning Willem-Alexander. De installatie werkt uitstekend, laat Erik Goldberg, Manager Organics van Renewi Organics, weten. 'Inmiddels hebben we uit organische reststromen al meer dan een miljoen kilogram Bio-LNG kunnen produceren, goed voor vier miljoen kilometer duurzaam transport.'

Met Bio-LNG zet Renewi een circulaire stap vooruit. Het vergisten van organische resten doet het bedrijf al langer. Door het omzetten van dit biogas voorziet Organics in de regio zo’n 15.000 huishoudens van warmte en elektriciteit.

Het leveren van biogas voor de productie van Bio-LNG is naar de toekomst een interessante investering door de lopende subsidieregelingen, aldus Goldberg. De energiewereld staat te springen om Bio-LNG als alternatief voor diesel. De brandstof is met name geschikt voor vrachtwagens en touringcars die langere afstanden rijden en voor scheepvaart.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.