Ads Top

Akkoord Amsteveen op uitvoeringsplan energiebesparing bedrijven

De hoge energielasten raken steeds meer Amstelveners. Ook ondernemers maken zich zorgen over de energierekening en vragen zich af of ze hun bedrijfsvoering nog overeind kunnen houden.

Het college van B en W heeft dan ook ingestemd met het ‘Uitvoeringsplan Energiebesparing bij bedrijven Amstelveen’, met de manier waarop de gemeente bedrijven stimuleert en ondersteunt bij het besparen van energie.

Het ‘Uitvoeringsplan Energiebesparing bij bedrijven Amstelveen’ in een concrete aanpak die voortvloeit uit het Energiebesparingsakkoord Noord-Hollandse bedrijven 2022-2025, waar het college vorig jaar mee instemde. Het akkoord is afgesloten met bijna alle gemeenten in de provincie en richt zich op het ondersteunen en aanspreken van bedrijven bij het besparen van energie. Onderdeel daarvan is de label-C verplichting die geldt vanaf 2023 voor bedrijven met een kantooroppervlakte van meer dan 100m².

Om bedrijven inzicht te geven in het besparen op energie, het verlagen van de kosten en het verduurzamen van de bedrijfsvoering biedt de gemeente 120 gratis energiescans. De energiescan geeft inzicht in haalbare en betaalbare energiebesparende maatregelen. De ervaring leert dat er gemiddeld 30% bespaard kan worden op de energierekening. Bedrijven die in aanmerking komen voor deze scan ontvangen deze week een brief met het aanbod. Het Platform Ondernemend Amstelveen is op de hoogte.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.