Ads Top

'Eneco mag terugleververgoeding bij vaste contracten niet verlagen'

Eneco mag de vergoeding voor teruggeleverde stroom van zonnepanelen niet verlagen bij klanten die een vast energiecontract hebben. De Consumentenbond sommeerde de energiemaatschappij dan ook in een brief om de verlaging voor deze klanten terug te draaien.

Naar aanleiding van de brief van de Consumentenbond, draait Eneco de verlaging van de terugleververgoeding voor klanten met een vast contract terug. Deze klanten krijgen, als ze meer terugleveren dan ze zelf verbruiken, gewoon dezelfde vergoeding als eerder in het contract was afgesproken. Eneco informeert zijn klanten hierover persoonlijk.


Sandra Molenaar, directeur Consumentenbond: ‘We zijn heel blij dat Eneco zo snel reageert en de fout ongedaan maakt. Wij gaan ervan uit dat dit ook geldt voor de klanten van Oxxio en WoonEnergie. En dat klanten die al een jaarafrekening hebben ontvangen met de lagere vergoeding, zo snel mogelijk gecompenseerd worden.

Op 5 september 2022 verlaagde Eneco zijn royale terugleververgoeding van 0,56 per kWh naar 0,09 euro per kWh. Ook voor klanten met een vast contract. In de algemene voorwaarden van Energie Nederland staat dat wanneer iemand een overeenkomst met vaste leveringstarieven heeft, de aanbieder deze tarieven niet tussentijds mag wijzigen. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.