Ads Top

Alle AB InBev bieren in West-Europa gebrouwen met 100% hernieuwbare elektriciteit

Door de officiële opening van het 161 hectare Pinos Puente Solar Park, in samenwerking met BayWa r.e. en VERBUND, worden alle AB InBev bieren zoals Leffe en Jupiler in West-Europa vanaf oktober gebrouwen met 100% hernieuwbare elektriciteit.

Het zonnepark met een geplande capaciteit van 147,6 megawattpiek (MWp) maakt deel uit van een van de grootste zonne-energie deals in Europa. In Nederland gaat het over de twee brouwerijen van AB InBev: in Dommelen en Arcen.

De opening van dit zonnepark is het resultaat van een 10-jarige Virtual Power Purchase Agreement (VPPA) afgesloten met BayWa r.e. in 2020, een van de grootste pan-Europese zakelijke deals voor zonne-energie in de geschiedenis. De overeenkomst omvat meer dan 250 gigawattuur (GWh) hernieuwbare stroom per jaar voor AB InBev, die afkomstig zal zijn van het VERBUND zonnepark en een tweede park die naar verwachting eind oktober op het net zal worden aangesloten. Dit is genoeg elektriciteit om meer dan 10 miljard glazen bier te brouwen, 100.000 voetbalstadions van stroom te voorzien of 670.000 gezinnen te bevoorraden met elektriciteit, waarbij jaarlijks ongeveer 188.200 ton CO2 wordt bespaard.

De zonne-energie deal die 14 AB InBev-brouwerijen en meer dan 50 merken omvat, zal een belangrijke rol spelen bij de ondersteuning van de bredere duurzaamheidsdoelstellingen van de brouwer, waaronder het bereiken van Net Zero in haar volledige waardeketen tegen 2040 en Net Zero brouwerij operaties in 2028.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.